Stanica Ilić: Oporavak posle moždanih udara

Moja supruga, Stanica Ilić, početkom jula 2018-e godine obolela je od virusnog zapaljenja mozga.

Odveo sam je u hitnu i odmah su je ostavili na neurologiji. Tu su joj vadili likvor. Znači, punktirali kičmu i ustanovili da ima virusno zapaljenje mozga. Upućena je na infektivnu kliniku u Beograd gde je bila 21 dan i virus je eliminisan. Medjutim ostale su posledice epi napada.

Kada je vraćena u Loznicu, prebačena je na naše infektivno odeljenje gde je bila 21 dan uz adekvatnu terapiju. Dok je bila u bolnici, bila je na Dopleru i ustanovljeno joj je 50% na desnoj, a 60 ili 65% na levoj strani zakrčenja arterija. Posle toga je takodje 21 dan išla na produženu rehabilitaciju u Banju Koviljaču gde je bila 21 dan i otpuštena je.

Došla je kući i uz pomoć fizioterapeuta je prohodala.

Medjutim, posle izvesnog vremena, posle 20-ak dana dobila je još jedan epi napad propraćen moždanim udarom. Prebacili smo je u hitnu i bila je isto 21 dan na odeljenju neurologije gde je u medjuvremenu poslata u Šabac na CT skener i ustanovljeno je, znači ustanovljena su dva moždana udara, jedan je bio stariji i ovaj prethodni koji se desio. Tu je lečena i opet je prebačena u Koviljaču na produženo Banjsko lečenje gde je, šta da vam kažem, posle 21 dan, došla je gora nego što je otišla.

U medjuvremenu, ja sam čuo za Cordiphyt kapi firme Bilje Tošić. Naručio sam dve bočice i čekao da ona dodje da bi počeli terapiju. Kada je došla počeli smo terapiju.

Posle potrošene treće bočice, kada je počela četvrtu, primetio sam da se oseća mnogo bolje, da bolje komunicira i bolje jede. Onako, pre toga, zvao sam je po 5-6 puta i nije reagovala uopšte. Znači, pomaže.

Šta da Vam kažem?

I posle toga kada sam naručio druge dve bočice, nastavili smo terapiju i dan danas. Ako Bog da da se izleči, nastavićemo preventivno. Trošićemo i dalje, pa šta bude.