Amputacija noge izbjegnuta zahvaljujući Cordiphyt kapima

Nihad Pehilj

Ovo je moja istinita životna priča i hoću da ljudi saznaju o firmi "Bilje Tošić"

Ja sam Nenad Pehilj, iz Mostara, 68 godina, penzioner. Moja životna priča počinje još 2011. godine, kada sam nakon višemjesečne terapije dijabetesa tabletama, stavljen na inzulin. Tog momenta kad mi je pozlilo aparat nije mogao da izmeri jedinice šećera. Nakon izlaska iz bolnice krenuo sam sa terapijom inzulinom i regulisanjem ishrane.

Moram priznati da sam pušač, iako sam smanjio cigarete, teško mi je da ih ostavim.

Početkom 2012. godine doživeo sam težak infarkt miokarda i završio na operacionom stolu sa dva ugrađena stenta. Nedugo posle toga sam počeo da osjećam težinu u nogama, pojavile su se tamno crvene mrlje ali još nisam bio zabrinut.

U martu, 2015. godine, naglo mi je pozlilo, mislio sam da je infarkt, stigao sam na vrijeme u bolnicu i ljekar mi je objasnio da je bio blaži moždani udar, na sreću bez posledica.

Sada sam pored terapije za dijabetes i infarkt dobio još jednu terapiju, tako da sam na nogu zaboravio. Poslije dužeg vremena dobijem termin za color dopler i nalaz pokazuje začepljenost krvnih sudova donjih ekstremiteta 75%. Na moje pitanje vaskularnom hirurgu šta dalje, odgovorio mi je ako dođe do pogoršanja da se javim odmah.

Noga je svakim danom bila sve gora, počinje da plavi sa vidljivim okolnim ranama koje ubrzo postaju otvorene. Odlazim opet kod vaskularnorg hirurga duboko zabrinut. Njegovo mišljenje je da se noga mora amputirati. S obzirom da sam dijabetičar postojao je veliki rizik i pitanje šta i nakon amputacije…

Rane na nozi Rane na nozi

Otišao sam kod porodičnog ljekara i zatražio uputnicu za bolničko lječenje. Moja ljekarka je već imala slučaj sa jednom pacijenticom sa sličnim simptomima koja je nekim čudom spasila nogu. Ljekar mi je preporučio „Bilje tošić“ i uputio me na gospođu da se raspitam za broj telefona. Kako je internet još jedno čudo, za par minuta sam već stupio u kontakt sa divnim gospodinom Marićem, objasnivši mu celu situaciju i proslijedivsi mu slike trenutnog stanja noge. Gospodin nam je preporučio Cordiphyt kapi u kombinaciji sa melemom Weedaran.

Već sutra narudžba je stigla. Nakon dvije popijene bočice, odnosno 10 dana vidio se dobar napredak. Osim što je napredak bio vidljiv golim okom, meni se vratila pokretljivost u nozi, nestali su bolovi i kvržice vena koje su se mogle napipati ispod kože.

Sad trenutno pijem desetu bočicu, melem redovno koristim. Noga počinje dobijati normalnu boju, zahvaljujući divnim ljudima, fantastičnom timu „Bilje tošić“ ja ponovo trčim sa štiglićima (to mi je omiljeni hobi), skačem preko ovih naših hercegovačkih kamenjara uz obalu rijeke Neretve kad idem u ribolov… Bicikl vozim bez ikakvih napora, znaju mi u šali reći da će me iduće godine poslati na olimpijadu i to sa obje noge.

Tok liječenja rana na nozi

Još ne znam da li je iko ostao u mahali da mu nisam pokazao svoju skoro izliječenu nogu i kako je za to zaslužan samo gospodin Radiša Tošić i da nije njega sad bi bio samo s jednom nogom.

S terapijom naravno nastavljam i dalje do potpune regeneracije noge.

Hvala ovim divnim ljudima na svemu. Na uputama, savjetima… Idemo dalje do poptunog ozdravljenja uz vašu pomoć.